Streikevakt under streiken i staten i 2012
Foto
Hallvard Berge

Streikevakt

Å stå på streikevakt er en av de mest utadrettede aktivitetene vi gjør som fagorganiserte. Det er ikke så ofte det skjer, men det gjelder å være forberedt når tiden plutselig er inne. Her finner du litt om det å stå på streikevakt og noe materiell du kan laste ned.

Les også: Hva er streik?
Og sjekk: Praktiske spørsmål og svar om streik

Organisering av vakta
Den tillitsvalgte ved arbeidsstedet eller lederen i streikekomiteen skal sette opp en vaktliste som sikrer at streikevakta er tilstrekkelig bemannet i virksomhetens åpningstid. Under finner du en mal du kan bruke hvis du vil.

Ta også en titt på streikevaktinstruksen

Budskap og materiell
I praksis vil det bli laget nytt materiell tilpasset den streiken som pågår og grunnlaget for den, og dette vil bli distribuert til dem som er omfattet. Under finner du noen generelle plakater og armbind, men disse bruker du kun hvis du ikke får tak i tilpasset materiell og streikevester.

Det er viktig at alle som står på streikevakt kjenner til streikegrunnlaget og hvordan man skal svare på spørsmål om hva som foregår og hvorfor. I de fleste tilfeller skal likevel henvendelser fra pressen henvises til den sentrale streikekomiteen.

vaktliste-mal.xls

NTL-streikeplakat-A3.PDF

NTL-streik-armbind.PDF

Streikevakter.pdf

telefonliste.xls

Tema
Lønnsoppgjør
Hei, jeg heter Isa. Hva kan jeg hjelpe med?