Alle aktueltsaker

Filtrer tema

Filtrer år

Lønnsoppgjør

Publisert: 20.06.2024

Uravstemningen i statsoppgjøret: Hva skjer nå?

Mandag 17. juni ble det kjent at LO Stat velger å be om frivillig lønnsnemnd i hovedoppgjøret for statsansatte. Dette skjer til tross for at uravstemningen i oppgjøret endte med et solid “nei-flertall, noe som vanligvis tilsier at det blir streik. 

Lønnsoppgjør

Publisert: 19.06.2024

Brudd i forhandlingene for teatrene

20 teatre er omfattet av en felles overenskomst mellom LO Stat og Spekter. Forhandlingene førte ikke til enighet, og det ble brudd. Dermed går lønnsoppgjøret videre til mekling.

Lønnsoppgjør

Publisert: 17.06.2024

NTL: – Medlemsdemokratiet er satt til side

Styret i LO Stat trosser medlemmenes nei, og ber om frivillig lønnsnemnd. Norsk Tjenestemannslag (NTL) raser mot avgjørelsen, og kaller den udemokratisk og hårreisende. 

Lønnsoppgjør

Publisert: 12.06.2024

Enighet i Avinor-meklingen

Flyplasstreiken er avverget. LO Stat og Spekter ble med Riksmeklerens hjelp i natt enige for Norsk Tjenestemannslags (NTL) medlemmer i Avinor.

Lønnsoppgjør

Publisert: 11.06.2024

Viktig å vite om uravstemningen i statsoppgjøret

Nå pågår uravstemning i lønnsoppgjøret i staten. Fristen for å stemme er torsdag 13. juni klokka 23.59, men resultatet blir ikke offentliggjort før en uke senere, 20. juni.

Lønnsoppgjør

Publisert: 11.06.2024

Meklingen i lønnsoppgjøret for Avinor-ansatte er i gang

Meklingen i lønnsoppgjøret for Avinor-ansatte er i gang. Uten løsning i meklingen blir det streik ved sju flyplasser fra onsdag kl. 12.00.

Lønnsoppgjør

Publisert: 06.06.2024

Resultatet av meklingen i staten

Fredag morgen 06.06 kom LO Stat til enighet med staten i årets hovedoppgjør for statsansatteNTL, som er det største forbundet i LO Stat, mener avtalen ikke er god nok og stemte nei til resultatet i LO Stats forhandlingsutvalg. 

NTL mener

Publisert: 05.06.2024

Presse og bilder

Her finner du NTLs pressekontakter. Her vil du også finne bilder av NTLs ledelse, bildebank og NTLs logo. 

Lønnsoppgjør

Publisert: 03.06.2024

Spørsmål og svar om statsoppgjøret

Her finner du alt du lurer på om årets hovedoppgjør for statsansatte. Siden vil oppdateres løpende.  

Lønnsoppgjør

Publisert: 03.06.2024

Flere viktige uravstemninger i NTL

Det pågår flere uravstemninger i NTL for både medlemmer i staten og i private bedrifter. Det er viktig at du er kjent med hvilken uravstemning som gjelder deg.

NTL Ung

Publisert: 30.05.2024

NTL Ung søker nye studentsekretærer

Er du student som vil ha et meningsfylt og sosialt verv for fagbevegelsen ved siden av studiene, som i tillegg lønnes? NTL Ung er nå på utkikk etter ny studentsekretær til studentsatsningen vår i Tromsø, og en ny til studentsatsningen vår i Oslo og Akershus. 

Lønnsoppgjør

Publisert: 29.05.2024

NTLs uravstemning i staten 2024

NTLs uravstemning om tariffoppgjøret i staten 2024 starter i dag, onsdag 29. mai. Her kan du lese mer om hvordan du kan stemme.

Lønnsoppgjør

Publisert: 27.05.2024

Lønnsoppgjøret for Studentsamskipnadene i Virke i havn

Etter to dagers forhandlinger har NTL og Virke kommet til enighet om et lønnsoppgjør for de ansatte ved landets studentsamskipnader.

Lønnsoppgjør

Publisert: 24.05.2024

NTL anbefaler å stemme nei i staten

Tidlig fredag morgen kom LO Stat til enighet med staten i årets hovedoppgjør for statsansatte. NTL, som er det største forbundet i LO Stat, mener avtalen ikke er god nok og har stemt nei i LO Stats forhandlingsutvalg.

NTL Ung

Publisert: 24.05.2024

NTL Ung oppfordrer alle medlemmer til å stemme nei til ny tariffavtale

Styret i NTL Ung var fredag kveld samlet til ekstraordinært møte for å diskutere resultatet etter meklingen i statsoppgjøret. Et enstemmig styre vedtok at prisen for å samles i likelydende tariffavtaler er for høy, og oppfordrer derfor alle unge medlemmer til å stemme "nei" i uravstemningen om resultatet. 

Lønnsoppgjør

Publisert: 16.05.2024

Slik vil en streik i staten ramme Norge

I forrige uke varslet LO Stat at over 4200 LO-medlemmer i staten vil tas ut i streik dersom meklingen i hovedoppgjøret ikke fører fram. I det første uttaket vil nærmere 1100 statsansatte i Oslo tas ut.

Lønnsoppgjør

Publisert: 08.05.2024

4240 LO-medlemmer kan gå til streik i staten

Det er mekling i årets hovedoppgjør i staten, og 4240 LO-medlemmer kan tas ut hvis det blir streik. 

Lønnsoppgjør

Publisert: 08.05.2024

Brudd i Avinor-forhandlingene

LO Stat og Spekter har brutt forhandlingene i lønnsoppgjøret for 900 ansatte i Avinor. Dermed havner forhandlingene på Riksmeklerens bord.

Lønnsoppgjør

Publisert: 30.04.2024

Brudd i lønnsforhandlingene i staten

Etter ni dagers forhandlinger i årets hovedoppgjør, har LO Stat tirsdag brutt forhandlingene med staten. Årsaken til bruddet er den store avstanden mellom partene, spesielt når det gjelder arbeidet med å samle statens ansatte på like tariffavtaler igjen. Norsk Tjenestemannslag (NTL) omtaler forhandlingene som krevende, og ser fram til mekling. 

Lønnsoppgjør

Publisert: 22.04.2024

Nå begynner lønnsoppgjøret for deg som jobber i staten

I dag overleverte LO Stat tariffkravene sine til Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet. Dermed er årets lønnsoppgjør for statsansatte i gang. 

Last inn neste 20
Hei, jeg heter Isa. Hva kan jeg hjelpe med?