Alle aktueltsaker

Filtrer tema

Filtrer år

Publisert: 22.01.2022

NTL til regjeringa: ikke glem de statsansatte

Regjeringen markerer nå sine første 100 dager og er i gang med sin oppvask for å sørge for et tryggere arbeidsliv. -Skal dette gjelde hele arbeidslivet må lov om statens ansatte også endres, sier NTL-leder Kjersti Barsok.

På arbeidsplassen

Publisert: 17.01.2022

DeFacto-rapport om tillitsreform i staten

DeFacto har på oppdrag fra NTL skrevet en rapport om hvilke forventninger tillitsvalgte har til den forestående tillitsreformen i staten. Rapporten baserer seg på innspill fra tillitsvalgte i Nav, Politiet og Utlendingsdirektoratet.

NTLs organisasjon

Publisert: 17.01.2022

Representanter til landsmøtet

I henhold til NTLs vedtekter § 10 nr. 5 skal lister over valgte representanter sendes forbundet senest 5 uker før landsmøtet starter, altså innen fredag 30. september. Utgangspunkt for representasjonsretten er antall betalende medlemmer i foreninger/landsforeninger ved utgangen av 4. kvartal 2021. Representasjonsnøkkel sendes ut i løpet av våren.

NTLs organisasjon

Publisert: 12.01.2022

Reise og overnatting

Overnatting skjer på Thon hotell Opera. Bestilling skal skje via NTLs reisebyrå Berg Hansen. Skjema for å bestille reise og overnatting kommer etter hvert.

NTLs organisasjon

Publisert: 12.01.2022

Send inn forslag til landsmøtet

Foreninger, landsforeninger, avdelinger, NTL Ung, landsstyret og forbundsstyret har etter vedtektenes § 10.3 rett til å sette fram forslag for landsmøtet. Avdelinger skal sende sine forslag til landsforeningen sin, mens foreninger og landsforeninger kan sende rett til forbundet med et eget digitalt forslagsskjema.

Lønnsoppgjør

Publisert: 10.01.2022

Strømprisene vil bli tema i tariffoppgjøret

NTL-lederen mener dagens strømpriser viser at det er behov for tiltak på både kort og lang sikt. Vi er glade for at regjeringen har iverksatt kortsiktige løsninger både for de mest utsatte og for det bredere laget av innbyggere, men mener vi på lengre sikt må sikre mer stabilitet i energiforsyningen i Norge.

På arbeidsplassen

Publisert: 07.01.2022

Arbeidsavtale

Skal du skrive under på ny arbeidsavtale eller endringer i arbeidsavtalen din og er usikker på innholdet. Her kan du lese litt om dette.

NTLs organisasjon

Publisert: 03.01.2022

NTLs strategiplan 2022

NTL har en strategisk plan som hele organisasjonen kan ta i bruk for å prioritere arbeidet fremover. I planen finner dere tiltak og aktiviteter som kan bidra til NTLs arbeid. Planen ble vedtatt av NTLs landsstyre i oktober.

NTLs organisasjon

Publisert: 10.12.2021

Trykkeriet stengt 20.12 - 2.1

LO Media sitt trykkeri i Møllergata er stengt 20. desember til 2. januar, så hvis du bestiller noe i Web2Print i denne perioden vil du ikke få det før etter nyttår.

Medbestemmelse

Publisert: 09.12.2021

Tvist om medbestemmelse i NAV opp for Arbeidsretten

En tvist om forståelsen av tilpasningsavtalen i NAV skal opp i Arbeidsretten 14.-16. desember etter at partene i NAV Troms og NAV Finnmark gikk inn for å redusere antall arenaer for medbestemmelse etter sammenslåingen i 2020. Det er kun partene på virksomhetsnivå som kan inngå tilpasningsavtaler, og NTL mener derfor dette er tariffstridig. Ingen kan organisere seg bort fra medbestemmelse i staten.

Kompetanse

Publisert: 02.12.2021

Håndbok for studieledere

I NTLs studielederhåndbok finner du praktiske tips som kan hjelpe deg til å legge til rette for
gode kurs- og studietilbud.

Statsbudsjettet

Publisert: 25.11.2021

– Vi fikser ikke alt på seks uker

Statsminister Jonas Gahr Støre er glad for de store forventningene fra fagbevegelsen, og mener regjeringen har kommet godt i gang. På LO Stats kartellkonferanse sa Støre at de skal levere – men ber om mer tid. 

LOfavør

Publisert: 25.11.2021

Reiseforsikring for pensjonister faktureres 24. november

24. november ble den årlige fakturaen for LOfavør reiseforsikring sendt ut til pensjonistmedlemmer i NTL. Har du fått faktura fra NTL gjelder denne altså reiseforsikringen. Reiseforsikringen er frivillig og kan sies opp dersom du ønsker det. Yrkesaktive betaler eventuell reiseforsikringspremie månedlig sammen med medlemskontingenten.

Kompetanse

Publisert: 23.11.2021

Reise og overnatting

Skal du på NTL-kurs? Les her om bestilling av reise og opphold.

Digitalisering

Publisert: 23.11.2021

Skjemaer i NTL

NTL har masse ulike skjemaer, og her finner du en oversikt over dem. Det meste av det vi før brukte skjemaer til er nå en del av selvbetjeningsfunksjonene på NTLs medlemsnett.

Klima og miljø

Publisert: 19.11.2021

NTL UDI brøler for klima

NTL-Leder Kjersti Barsok tok turen til NTL UDI i Oslo for å delta på medlemsmøte og et aldri så lite klimabrøl med medlemmene der. Det var stort engasjement da hun snakke om hvorfor fagbevegelsen skal bry seg om klima og miljø.

Lønnsoppgjør

Publisert: 19.11.2021

Hovedavtalen LO-NHO videreføres

LO og NHO ble fredag enig om endel mindre endringer i hovedavtalen. Hovedavtalen regulerer viktige spilleregler i arbeidslivet, revideres hvert fjerde år og bidrar til forutsigbarhet for partene i arbeidslivet, både sentralt og ute i bedriftene.

Hovedavtale

Publisert: 12.11.2021

Ny hovedavtale mellom LO Stat og Spekter

LO Stat og Spekter kom torsdag kveld til enighet om en rekke endringer i hovedavtalen.

Statsbudsjettet

Publisert: 08.11.2021

Skuffet over at ABE-kuttene fortsetter

- Jeg skal ikke legge skjul på at vi er skikkelig skuffa over at vi fortsatt finner ABE-kuttene i budsjettet, sier NTL-leder Kjersti Barsok.

Digitalisering

Publisert: 04.11.2021

LO IKT-konferansen 2021

Hva er kvantedatamaskinger, hva kan de brukes til, og hvilke utfordringer stiller det oss
overfor? Dette er spørsmål som stilles på årets LO IKT-konferanse 17. november.

Last inn neste 20